Om os

Hvem er vi?

Vesteragers planteopbevaring er beliggende på Nybøllevej 16, i området vest for Ledøje landsby.

Vi har et drivhusareal på 10.000 kvm til vinteropbevaring (plantehotel) af planter, bestående af nye og moderne konstruktioner. I alle drivhusene er der monteret klima reguleringsudstyr – beregnet til styring af varme og lys.

Vi har fri højde på op til 10m, så selv de helt store planter kan stå oprejst.

Vinteropbevaring

Til vinteropbevaring af meget store planter har vi i et nyt drivhus, der med en fri højde på 6,0 m og 10,0 m, er Danmarks højeste drivhuse som plantehotel. Her kan store lastbiler kører ind og aflæsse direkte på opbevarings pladsen.

Vejrstationer i husene registrerer alle meteorologiske faktorer. I vinterens kolde måneder kan de måle lys mængden og dermed den indkommende energi mængde. Dette bruges til styring af gardinerne. Gardinerne trækkes fra om morgenen, når indstrålingen er stor nok til, at planterne kan assimilere lyset. Ligeledes trækkes gardinerne for om eftermiddagen når indstråling formindskes.

Med gardinerne holdes varmen inde i husene, akkurat som en dyne, hvilket i de kolde måneder giver store energi besparelser og nedsat CO2 udledning.

Om sommeren kan gardinerne bruges som skærm mod den skarpe sol, da lys indstrålingen her kan blive så stor at bladtemperaturen stiger og dermed forårsager skader på planterne.

Ved storm og orkan bruges systemet, til regulering af luftvinduerne. Ved at åbne vinduerne en smule, kan det modvirke det sug, som vinden giver, når den passere henover husene. Dermed mindskes risikoen for, at ruderne suges ud.

Energi kilden er naturgas der afbrændes i atmosfærisk brænder.