Skadedyr

Angrebene kan ses med det samme

Lus og spindemider er de skadedyr som i størst omfang ses i Danmark. Lusene findes i mange arter, grønne bladlus, uldlus og skjoldlus er dem der ses oftest.

Uld og skjoldlus er svære at bekæmpe da de sidder under henholdsvis et “skjold” og et dække af “uld”. Angreb af lus kan ses med det samme og kan derfor hurtigt behandles.

Vi bruger nyttedyr!

Hos planteopbevaring bekæmpes skadedyrene hele foråret med nyttedyr, som udsættes hver 2. uge.

Vi udsætter 6 forskellige insekter, som alle har deres specifikke målgruppe af skadedyr. Derved får ram på en bred vifte af skadevolderene.

Luse angreb i citrus.

Bladlopper i topskud på Oliven

Bladlopper på Oliven

Orange lus i dipladenia

Behandling

Den nemmeste og mest effektive måde at bekæmpe skadedyr i planter i krukker, er med en vandslange at overspule hele planten med vand. Planten kan eventuelt ligges ned, for at få vandstrålen op under bladene. De fleste skadedyr vil sidde på undersiden af blade eller i bladskeder.

Efter spuling kan man sprøjte planten med f.eks. bladglas, siltac eller andet. Vent til planten er tør før der behandles yderligere.

Bladglans / Bieoolie

Bladglans modvirker og bekæmper størstedelen af skadedyr. Olien i bladglansen vil lægge en film over skadedyrene, som herved forhindres i deres ånding.

Bladglans har god virkning på skjoldlus og uldlus.

Køb bladglans på spraydåse hos planteopbevaring for 100,- kr

Siltac SF – 100ml

Det er fri for pesticider, efterlader ingen reststoffer og der er ingen risiko for at skadedyrene opbygger resistens mod midlet, da virkemåden er baseret på en fysisk mekanisme.

Produktet er dokumenteret effektivt mod bl.a. lus, spindemider, hvide fluer, trips og pærebladlopper.

Siltac SF består af en unik kombination af silikone polymere, der ved kontakt danner en slags net/film over skadedyrene, så de ikke kan bevæge sig. De ramte skadedyr dør inden for ca. 90 sekunder. Midlet skal derfor i kontakt med skadedyret, for at der sker en virkning.

For at opnå de bedste resultater er det vigtigt, at behandlingen foregår midt på dagen, hvor temperaturen er høj og luftfugtigheden er lav. Der skal altid behandles på tørre planter og midlet skal kunne tørre inden for få timer. Der anbefales en luftfugtighed (rh) på højst 65%. Ved højere luftfugtighed er der risiko for, at der kan ske svidninger på planterne.

Det er vigtigt at opløsningen bliver brugt med det samme, da virkning vil aftage efter tid. Gem derfor ikke opløsningen til næste dag.

Link til hvordan Siltac SF virker: https://isananotech.com/en/siltac_en/

Køb Siltac SF hos planteopbevaring for 250,- kr incl doserings pipette